Over Thur

thur

THUR AUTOBEDRIJF

Door de jaren heen zijn de modellen en is het aanbod van auto’s veranderd. Moesten we eerst een auto opzoeken door een of meerdere zaterdagen te gaan zoeken, doen we dat nu met onze computer, tablet of smartphone door een druk op de knop. Een ding is wat ons betreft in al die jaren niet veranderd: het zorgen voor onze klanten. Altijd er voor gaan om onze klanten het beste te bieden in alles wat we doen is wat wij belangrijk vinden. Dat schept een band. Het is daarom ook fantastisch om te zien dat heel veel klanten al jarenlang komen en dat het van generatie op generatie overgaat.

Dat gevoel willen we ook met ons nieuwe logo uitdragen. De cirkel om de u, het draait om u, dat is waar we bij Thur voor staan, al ruim 90 jaar!

1930

1930

De oorsprong van autobedrijf Thur ligt in het Brabantse Genderen in het Land van Heusden en Altena. Arie Thur sr. begon hier in 1930 zijn garagebedrijf en verleende service aan de 12 auto’s die in Genderen rondreden. Opa zou zijn ogen uitkijken wanneer hij de huidige showroom en werkplaats zou zien staan, om over de inhoud nog maar te zwijgen.

1960

1960

Opa Thur is begonnen aan de hoofdstraat in Genderen en repareerde daar alle merken. Het fenomeen dealer bestond in die tijd nog niet. Ruim dertig jaar later kwamen beide zoons Paul en Leo in het bedrijf werken en was Thur net dealer geworden van twee opmerkelijke merken: Trabant en Scaldia, de eerste Oost-Duits en de tweede Russisch. Een paar jaar later verruilde opa dit tweetal voor Audi.

1968

1968

Autobedrijf Thur kenmerkt zich door enkele opmerkelijke constanten waarvan een natuurlijk de naam is. Want na ruim 90 jaar heet de eigenaar van het bedrijf nog steeds Thur.  Het bedrijf is in 1968 van de grondlegger op zijn beide zoons, Paul en Leo overgegaan, en in 2002 is het overgegaan naar de huidige eigenaar Arie Thur.

1974

Toen Volkswagen en Audi in 1974 dezelfde firma gingen toebehoren kregen wij ook het dealerschap voor Volkswagen. Paul en Leo hadden ook andere aanbiedingen gehad maar de kwaliteit van Volkswagen en Audi gaf de doorslag en achteraf blijkt dat zij een goede keus gemaakt hebben.

1999

Het bestaande pand werd bij de werkplaats getrokken zodat we weer vooruit konden.Door de groei van het bedrijf groeide we uit ons bekende jasje en werd besloten aan de andere kant van de weg een nieuwe showroom te bouwen. Er verrees een modern pand met ruimte voor zo’n 40 auto’s. De ruimte die vrijkwam binnen het bestaande pand werd bij de werkplaats getrokken zodat we weer vooruit konden.

2006

2006

Merkenscheiding en de groei van Audi maakte dat Audi eind 2006 de eis op tafel legde dat er een stand alone showroom gebouwd moest worden van ongeveer dezelfde grootte als de huidige showroom. Aangezien het verzorgingsgebied van Thur het land van Heusden en Altena is bleek dit financieel niet haalbaar en is Thur geen officieel partner meer van Audi. Door onze jarenlange ervaring en goede relatie met onze klanten verzorgen we tot op de dag van vandaag voor veel trouwe Audi-rijders de aanschaf en het onderhoud aan hun Audi.

Door overname van SEAT dealer Bron in Rijswijk is dit voor Thur een mooie aanvulling op het programma. De Seat activiteiten worden in het bedrijf in Genderen ondergebracht en zo zijn wij sinds december 2006 ook dealer van dit Spaanse merk met Duits bloed.