Volkswagen autobanden

De perfecte autobanden voor ieder seizoen

Voor optimale grip en veiligheid zijn de juiste autobanden onmisbaar. Kies je perfecte zomer- of winterband bij Autobedrijf Thur.

Welke band heb ik nodig?

Autoband

Zomerbanden

Bij temperaturen boven de 7 graden presteren zomerbanden het best. De samenstelling van de banden is anders dan een winterband, waardoor het rubber wat harder is. Daarnaast bevat het profiel minder inkepingen dan winterbanden. Het voordeel hiervan is dat de remweg tijdens zomerse omstandigheden korter is.

Sneeuw

Winterbanden

Winterbanden presteren juist weer beter tijdens winterse omstandigheden. De rubbersamenstelling is hier juist zodanig dat deze autoband flexibeler is. Hierdoor hebben deze banden meer grip bij temperaturen onder de 7 graden. Daarnaast hebben winterbanden diepere groeven, waardoor met name sneeuw makkelijker afgevoerd wordt. Ook dit verbetert de grip.

Autoband

All Season-banden

All Season-banden zijn in Nederland ook een goede optie, het is namelijk een compromis tussen winter- en zomerbanden en daarmee geschikt voor gemiddelde weersomstandigheden. Deze banden zijn minder geschikt voor extreme situaties zoals gladde wegen, sneeuwval of juist bij heel warm weer.

Zo rijd je altijd op de beste banden

Autoband