De nieuwe Tiguan

Body

De populaire Tiguan is vernieuwd. Sterk, stoer en ruim als altijd. Nu ook als plug-in hybride SUV die goed is voor 100 ontspannen elektrische kilometers, plus een grote portie premium comfort. Alles om je rijdende leven gemakkelijker te maken.

Rijdende nieuwe Volkswagen Tiguan

Typisch Volkswagen

De derde generatie is typisch Tiguan, typisch Volkswagen en toch helemaal nieuw. De voorzijde is krachtig vormgegeven met zeer vlak liggende, geïntegreerde koplampen, waartussen een met glas overtrokken dwarsbalk is geplaatst die optioneel van een LED-strip kan worden voorzien. De werkelijke openingen van de grille bevinden zich in de bumper. Aan de buitenkant van de bumper zorgen zogenaamde air-curtains voor een optimale luchtgeleiding. Het strak vormgegeven front resulteert in een verlaagde cw-waarde van 0,28 (voorheen: 0,33). Daarnaast is de nieuwe Tiguan ook te herkennen aan de markante LED-lichtbalk aan de achterzijde en de gespierde schouderlijn boven de wielkasten, waarmee de SUV een robuust statement maakt. De Tiguan is het eerste MQB-model dat op de markt komt met de nieuw ontwikkelde, optionele IQ.LIGHT HD-matrix koplampen. Het interactieve lichtsysteem werd parallel ook voor de Touareg ontwikkeld. Beide SUV’s delen daarmee dus hetzelfde basisontwerp voor de koplampen. Met een lengte van 4.539 mm is de nieuwe Tiguan precies 30 mm langer dan zijn voorganger, maar met 1.639 mm is hij nauwelijks hoger geworden. De breedte (1.842 mm) en wielbasis (2.680 mm) bleven gelijk.

Interieur nieuwe Volkswagen Tiguan

Interieur

Aan boord zorgt de nieuwste versie van het MIB-infotainmentsysteem (MIB4) voor een naadloze aansluiting op het digitale ecosysteem van de inzittenden. De Digital Cockpit met ontspiegelde displays draagt nog eens bij aan het gebruiksgemak en de strakke vormgeving. MIB4 biedt gebruikers een groot, horizontaal infotainmentscherm met een volledig nieuwe menustructuur en een eveneens nieuw head-up display, dat de gevraagde informatie op de voorruit projecteert. Ook een multifunctionele rijbelevingsschakelaar met geïntegreerd OLED-display behoort tot de verkrijgbare uitrusting. Net als op de recent geïntroduceerde, negende generatie Passat is er ook op de nieuwste Tiguan een IDA-2 spraakassistent aanwezig. Daarmee kunnen talloze voertuig- en infotainmentfuncties, waaronder het audiovolume, heel gemakkelijk door middel van natuurlijke spraak worden bediend. 

Waarmee kunnen we je helpen?

Aanhef