SEAT 4 jaar garantie

4 jaar garantie

Of jouw SEAT nog garantie heeft hangt af van de leeftijd van je auto. De garantie van een SEAT geldt in de meeste gevallen voor 4 jaar, ongeacht het aantal eigenaren.

Tegenwoordig hebben alle nieuwe SEAT modellen 4 jaar garantie. Dus als er zich een defect voordoet als gevolg van een mechanische- en/of fabricagefout, dan valt dit tot 100.000 km onder de garantie. Mocht je SEAT bijvoorbeeld onverhoopt een mankement hebben aan de versnellingsbak of aircopomp, dan kun je ervan op aan dat het mankement snel en vakkundig door de SEAT-vestiging wordt verholpen.

4 jaar garantie

Tegenwoordig hebben alle nieuwe SEAT modellen 4 jaar garantie. Dus als er zich een defect voordoet als gevolg van een mechanische- en/of fabricagefout, dan valt dit tot 100.000 km onder de garantie. Mocht je SEAT bijvoorbeeld onverhoopt een mankement hebben aan de versnellingsbak of aircopomp, dan kun je ervan op aan dat het mankement snel en vakkundig door de SEAT-vestiging wordt verholpen.

Uitgezonderd zijn kosten voor reparaties die tot normale slijtage en onderhoud worden gerekend, evenals softwarematige aanpassingen waarbij geen fysieke onderdelen vervangen worden. Je SEAT dient daarnaast wel volgens de fabrieksvoorschriften te zijn onderhouden.

Carrosseriegarantie zelfs 6 tot 12 jaar
Voor alle SEAT-modellen met een volledig verzinkte carrosserie geldt een termijn van 12 jaar garantie op de gehele carrosserie. Dit geldt voor de gevolgen van roestschade die ontstaan door oorzaken van binnenuit en die het herstel van een carrosseriedeel noodzakelijk maakt. Voor de overige modellen geldt een termijn van 6 jaar carrosseriegarantie.

8 jaar garantie op accu
Op de accu van alle elektrische en hybride SEAT-modellen geldt een garantie van 8 jaar of 160.000 kilometer. Om onnodige storingen te voorkomen en verzekerd te zijn van de allerbeste service, ga je voor onderhoud naar je SEAT-dealer. Daar weten ze als geen ander hoe je jouw (deels) elektrische SEAT in topvorm houdt. 

Lakgarantie is 2 of 3 jaar
Als er sprake is van materiaal- of fabricagefouten, wordt gedurende een termijn van 2 of 3 jaar na afleveringsdatum garantie gegeven:
•    voor de modellen Arosa, Ibiza/Cordoba (6K), Inca en Alhambra geldt een lakgarantie van 2 jaar;
•    voor de modellen Ibiza (6L en 6J), Cordoba (6L), Leon, Toledo, Exeo en Altea wordt gedurende een termijn van 3 jaar lakgarantie gegeven.
Garantie op Reparaties is 4 jaar met SEAT Originele Onderdelen
De garantietermijn voor SEAT Originele Onderdelen en ruildelen geldt tot 4 jaar na aankoopdatum, zonder kilometerbeperking. Als een onderdeel binnen de garantietermijn van de auto wordt vervangen, blijft de oorspronkelijke garantietermijn ook op dit onderdeel van kracht. De oorspronkelijke garantietermijn wordt dus niet verlengd of vernieuwd door tussentijdse vervanging. Deze garantie geldt ook voor aangekochte SEAT Originele Accessoires. De garantie is echter alleen geldig bij de dealer die de reparatie heeft uitgevoerd.

Download de garantie brochure

Op deze manier wordt een SEAT tot het uiterste getest

SEAT legt elk onderdeel in de modellen standaard op de pijnbank. 30.000 keer openen en sluiten van de portieren bijvoorbeeld en 5.000 machinaal op een knop drukken. Zomaar enkele voorbeelden van de extreme tests die onderdelen in SEAT-modellen ondergaan, veelal in het prototype-stadium. Allemaal om de kwaliteit en betrouwbaarheid van elke SEAT te garanderen.

20.000 schuifbewegingen
De stoelen moeten minstens 20.000 schuifbewegingen fluitend aankunnen. Een machine simuleert de bewegingen van de bestuurder en z’n passagiers bij het in- en uitstappen. De duurzaamheid van een stoelleuning wordt gecontroleerd door deze 20.000 keer neer te klappen.

5.000 keer op een knop drukken
Elke knop, meter en bedieningselement moet tegen het zwaarste gebruik bestand zijn. De knoppen van het navigatie-systeem, de radio en de airconditioning worden getest door er zo’n 5.000 keer op te drukken. Al drie jaar voor de introductie van een model start een speciale afdeling met de ontwikkeling van de knoppen.

Portieren 30.000 keer per jaar gesloten
Voor een koper is de klank van een portier dat wordt gesloten van groot belang. Daarom test SEAT bij alle modellen of dit na 30.000 keer nog steeds hetzelfde is.
Elke nieuwe SEAT die uit de productielijn komt krijgt voor hij de fabriek verlaat eerst nog een plensbui van 2.500 liter gerecycled water over zich heen. Pas als de auto deze moessonregen doorstaat en honderd procent waterdicht blijkt, is SEAT tevreden.

2 miljoen testkilometers
Bij intensieve tests op het circuit - jaarlijks zo’n 2 miljoen kilometer - checkt SEAT bij elke nieuwe auto of alle systemen werken en er geen verborgen rammeltjes zijn. Pas daarna wordt de auto naar de dealer getransporteerd.

Ook na de garantieperiode bieden we zekerheid

Vanaf 2013 hebben alle modellen die nieuw verkocht zijn en geleverd door SEAT Nederland 4 jaar garantie. Auto's die niet door SEAT Nederland zijn geleverd (bijvoorbeeld import) hebben meestal 2 jaar fabrieksgarantie.

Ook buiten de 4 jaar garantieperiode op de auto zelf zijn er nog meer zekerheden waar je als SEAT rijder op terug kunt vallen, mocht dit nodig zijn. 

 • 12 jaar Carrosseriegarantie
  Vanwege de volledig verzinkte carrosserie krijg je maar liefst 12 jaar garantie op de carrosserie.

 • Altijd Mobiliteitsservice 
  Als je het onderhoud bij SEAT laat uitvoeren, heb je altijd recht op mobiliteitsservice; de pechhulp service van SEAT. 

 • 4 Jaar Reparatiegarantie
  Mocht er toch een keer iets gerepareerd moeten worden, heb je maar liefst 4 jaar reparatiegarantie op die reparatie. Deze garantie dekt de originele onderdelen (ook Economy en Ruildelen) en de uitgevoerde werkzaamheden.

 • Overdraagbaar
  Verkoop je je SEAT, dan is de garantie op zowel de auto zelf, als de Reparatiegarantie, ook overdraagbaar op de nieuwe eigenaar. Wel zo prettig!