Terug naar overzicht

De nieuwe Volkswagen T-Roc & Seat Arona zijn binnen!

De nieuwe modellen van Volkswagen T-Roc en Seat Arona zijn binnen en klaar om aanschouwd te worden. Vanaf 9 november staan de compleet nieuwe modellen in de showroom en is het mogelijk om een proefrit te maken met de Arona. 

Seat Arona

In Nederland komt deze compacte SUV in eerste instantie beschikbaar als Launch Edition op basis van de complete Style- en Xcellence-uitvoeringen. In november breidt SEAT het programma nog verder uit met de sportieve Arona FR launch Edition. De prijslijst van de SEAT Arona start bij € 22.290* voor de 1.0 TSI 95 pk Style Launch Edition. Standaard levert SEAT daarmee al een complete auto met onder meer 16 inch lichtmetalen velgen, het Media system Colour met 5 inch touchscreen, parkeersensoren achter en cruise control. De Arona 1.0 TSI 95 pk Xcellence Launch Edition (leverbaar vanaf € 25.290*) voegt daar onder meer een navigatiesysteem met een 8 inch touchscreen, Park assist (automatische inparkeerhulp), parkeersensoren voor en achter, achteruitrijcamera, Keyless entry/go en automatische airconditioning aan toe.

De Launch Editions van de nieuwe Arona zijn een voorproefje van de versies die SEAT gaat leveren en zijn ter introductie alleen dit kalenderjaar te verkrijgen. Het gemiddelde prijsvoordeel van de SEAT Arona Launch Editions ten opzichte van de modellen die in 2018 op de markt komen bedraagt ruim € 600. Daarmee bewijst SEAT dat exclusiviteit niet per se meer hoeft te kosten.

 

Volkswagen T-Roc

De nieuwe T-Roc staat in het modellengamma van Volkswagen onder de Tiguan en is eveneens gebaseerd op het modulaire MQB-platform. Qua grootte vergelijkbaar met de Golf, dus ook groter, ruimer en hoger als de nieuwe Polo. Opvallend aan het ontwerp van deze compacte en stoere cross-over is de korte overhang voor en achter en de grote spoorbreedte. De brede grille met geïntegreerde dubbele koplampen, een opvallende chroomstrip op de flanken en een carrosserie in twee kleuren met dak in een andere tint;  de T-Roc combineert hierbij de robuustheid van een SUV met de wendbaarheid van een sportieve hatchback.  

T ROC