ID NEO

Het nieuwe elektrische icoon van Volkswagen

De Volkswagen ID. NEO is het eerste model in een reeks van nieuwe, volledig emissievrije Volkswagens. Vanaf 2019 gaat hij in productie, maar nu krijgt u al een uniek inzicht in onze toekomstplannen. Volledig elektrisch, volledig verbonden en een grote stap richting autonoom rijden.

 

Neo

Volkswagen ID NEO

Neo

Autonoom rijden.

Neo

Altijd persoonlijk.

Neo

Uw smartphone als digitale sleutel.

Vanaf 8 mei 2019 te reserveren

Goed nieuws! Later dit jaar presenteert Volkswagen de ID. NEO. Belangrijk om te weten is dat u hem vanaf 8 mei al kunt reserveren.

Voeg de datum alvast toe aan in uw agenda!

In 2020 start Volkswagen met het op de markt brengen van een geheel nieuwe familie elektrisch aangedreven auto’s, gebaseerd op een nieuw platform dat speciaal en uitsluitend voor elektrische auto’s is ontwikkeld. De Volkswagen I.D. markeert daarmee de start van een nieuw tijdperk voor de auto die niet alleen elektrisch is, maar ook volledig connected en autonoom rijdend.

2019 in productie

Op de hoogte blijven van het nieuws rondom het allereerste elektrische Volkswagen I.D. model dat op de markt komt? Meld u dan aan voor onze I.D. nieuwsbrief zodat u niets mist van de laatste ontwikkelingen rondom de I.D. modellen. De toekomst is dichtbij, want de I.D. NEO wordt al in 2019 geproduceerd en zal dan ook spoedig bestelbaar worden bij Autobedrijf Thur.

Video eerste testrit

Eind 2019 gaat de eerste volledig elektrische Volkswagen ID. in productie. Volkswagen is begonnen met een belangrijke testfase in het ontwikkelingsproces, waarbij prototypes in de praktijk worden getest. Heeft u de eerste testrit met de Volkswagen ID. al gezien?

De ID. prototypes worden intensief getest. Zelfs met grote 20-inch wielen is de vijfdeurs hatchback comfortabel en rijgeluiden zijn vrijwel afwezig. Het lage zwaartepunt zorgt samen met het maximale koppel van 300 Nm van de elektromotor voor een dynamisch weggedrag. Daarbij is de ID. praktisch: zijn draaicirkel is nog geen 10 meter.

 

 

NEO 1 800x450

Autonoom rijden.

De eerste ID. NEO legt een perfecte basis voor toekomstige modellen die autonoom kunnen rijden.U activeert de autonome modus op de ID. NEO door op het Volkswagen-logo op het stuur te drukken. Vervolgens verdwijnt het stuur in het dashboard en heeft u uw handen vrij.

 

 

Altijd persoonlijk.


Dankzij User ID. kunt u uw auto instellen zoals u dat wilt. De stand van uw stoel bijvoorbeeld, of instellingen van de radio en uw persoonlijke contacten. Alles staat opgeslagen in uw User ID., zodat uw altijd een persoonlijke ervaring hebt op het moment dat u instapt en wegrijdt.

NEO 2 800x450

 NEO 3 800x450

Uw smartphone als digitale sleutel.


Open de ID.NEO met het apparaat dat u altijd op zak heeft: uw smartphone. Hiermee ontgrendelt u niet alleen de deuren, maar start u zelfs de auto. Bovendien koppelt uw telefoon altijd direct uw User ID.-instellingen met uw auto.

Een nieuwe richting

Met de I.D. slaat Volkswagen een nieuwe richting in. Dit is het eerste model van het merk dat op de markt komt met de nieuwe Modular Electric Drive Kit (MEB) als basis. De I.D. is een compact elektromodel dat het huidige gamma met bestsellers als de Polo,Golf, Tiguan en Passat verder verbreedt. De I.D. wordt aangedreven door een 125 kW/170 pk sterke elektromotor. Met zijn actieradius van maximaal 600 kilometer en een prijs op het niveau van de huidige Golf maakt hij het thema emissievrij rijden tot een vanzelfsprekendheid.

Eigen design

Met de I.D. NEO laat Volkswagen ook zijn nieuwe designtaal voor elektrisch aangedreven compacte auto’s zien. In het interieur past het merk voor het eerst het zogenaamde Open Space concept toe. De I.D. NEO is iets korter dan een Golf, maar hij heeft het ruimteaanbod van een Passat. Dit komt door de opzet van het platform met een elektromotor op de achteras en een hoogvoltagebatterij die in de wagenvloer is verwerkt. Ook slaat de I.D. NEO een brug naar het jaar 2025: als eerste studiemodel van Volkswagen kan hij volledig autonoom rijden. De autonome modus is te activeren door het VW-logo op het stuur aan te raken. Daarop verdwijnt het stuur in het dashboard. Dit zorgt voor een compleet nieuwe beleving van ruimte.

 

De techniek van de toekomst

 

 NEO 4 800x450

Gebouwd op het MEB platform.


De ID. VIZZION is net als de andere ID. modellen gebouwd op het revolutionaire Modular Electric Drive Kit. Met dit onderstel zitten de accu's geplaatst in de vloer van de auto. Deze accu's zijn extra plat gemaakt. Zo blijft er voldoende bagage- en beenruimte over, zonder dat de actieradius eronder lijdt.

 NEO 5 800x450

 225 kW met twee motoren.


De kracht van de auto wordt opgewekt door twee elektromotoren, die zijn bevestigd op de voor- en achteras. De voorste motor levert 75 kW en de motor op de achteras levert 150 kW. De motoren zijn gekoppeld aan een 111 kWh batterij. De ID. VIZZION trekt zelfs van 0 tot 100 kilometer per uur op in 6,3 seconden en zijn topsnelheid is begrensd op 180 km/h.

 

 Digital Key

De I.D. NEO heeft geen traditionele sleutel meer. In plaats daarvan functioneert de smartphone als ‘Digital Key’ waarmee de auto is te ontgrendelen en te starten. Dit sluit aan bij het idee dat iedere Volkswagen-rijder in de toekomst een eigen Volkswagen user-ID krijgt, een individueel profiel waarin ook persoonlijke instelling zijn opgeslagen. Dan gaat het bijvoorbeeld om de voorkeurspositie van de stoelen, instellingen van de klimaatbeheersing, favoriete radiozenders en playlists, contactinformatie van vrienden en relaties en de configuratie van het navigatiesysteem. Het profiel wordt opgeslagen in de Volkswagen Automotive Cloud.

De nieuwe I.D. is de ambassadeur van Volkswagens nieuwe productstrategie die vier innovatieterreinen als vertrekpunt heeft:

  • Smart sustainability: Volkswagen accelereert de ontwikkeling van innovatieve, elektrisch aangedreven volumemodellen

  • Automated Driving: Volkswagen maakt auto’s nog veiliger en comfortabeler door autonoom rijden

  • Intuitive Usability: Volkswagen zet in op intuïtief te bedienen voertuigen met nieuwe weergave- en bedieningsconcepten

  • Connected Community: Volkswagen verbindt mens, auto en omgeving met het Volkswagen user-ID

 

NEO 1140x300

Vul een naam in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input
Invalid Input
Vul uw naam in
Vul uw telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input
Invalid Input
Vul een geldig kenteken in
Vul een geldige kilometer stand in
Maak een keuze
Vul een omschrijving in
Voeg correcte afbeeldingen toe, maximaal 2MB
Voeg correcte afbeeldingen toe, maximaal 2MB
Voeg correcte afbeeldingen toe, maximaal 2MB
Voeg correcte afbeeldingen toe, maximaal 2MB
Voeg correcte afbeeldingen toe, maximaal 2MB
Invalid Input
Vul uw naam in
Vul uw telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input
Invalid Input
verkopers

Financierings

Calculator

Heeft u op dit moment het geld niet vooreen nieuwe of gebruikte auto. Dan kunt u een bedrag op een eenvoudige manier per maand betalen. Deze calculator geeft een indruk van een berekening. Er zijn diverse vormen mogelijk.

Daarnaast zijn er regelmatig diverse renteacties voor nieuwe en gebruikte auto's. Ook kunt u de verzekering via ons latenlopen met een aantrekkelijke korting op de rente. Vraag ons naar de mogelijkheden zodat wij advies op maat kunnen uitbrengen voor u.

lenen-kost-geld
Ongeldige bedrijfsnaam
Vul uw naam in
Vul uw telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input
Invalid Input
Vul een naam in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Maak een keuze
Invalid Input
Vul een getal in
Invalid Input
Invalid Input